Vigsel och Bröllop i Sälen - med naturen som inramning 

Säg ja på fjällets topp

I lappkåtan, vid Stensjön, på Gammelgården, i Sälens Fjällkyrka eller varför inte mitt ute på fjället?

I Sälen finns det alla möjligheter, egentligen bara fantasin som säger stopp. Man kan viga sig borgerligt eller kyrkligt. Även om ni väljer en kyrklig vigsel så behöver ni inte viga er i kyrkan, prästerna viger er vart ni vill!

Vinterbröllop i Sälen
Utnyttja mörkrets mysfaktor och upplev ett sagolikt vinterbröllop: gnistrande snö, knarrande under skorna, sprakande eldkorgar och marschaller under ett sagolikt himlavalv. Levande ljus, värmande brasor, genuina leenden och äkta lycka. En perfekt inramning till ett romantiskt vinterbröllop!

Vår- eller Sommarbröllop 
Ta vara på den magi som de ljusa, långa sommarkvällarna bjuder på. Sommar-Sälen blir aldrig riktigt mörkt. Den spröda grönskan, fjällets klara krispiga luft och fjällbjörkens skira blad bildar tillsammans med den porlande fjällbäcken harmoni: en perfekt grund för ett lyckat äktenskap. 

Höstbröllop
Fjället står i glöd, den höga friska krispiga luften när morgonen gryr, septembersolen värmer och vigsel på fjället ger en magisk upplevelse av att allt är möjligt och en känsla av frihet. När höstmörkret sänker sig är det värmen från storstugans brasa som bjuder in till samkväm och matupplevelser på Gammelgården. 

Vigsel

Vigsel på Gammelgårdens innergård
Iordningställande av vigsel utomhus med stolar och röd matta 5 000 kr

Vigsel i fjällkyrka i Sälen.jpg

I Sälens Fjällkyrka
Intill Gammelgården ligger Sälens fjällkyrka, Sveriges högst belägna kyrka på 710 meter över havet. Den ritades av prästen och arkitekten Lars Ridderstedt, och invigdes 30 mars 1969 av biskop Sven Silén. Den knuttimmrade kyrkan är 16 x 10 meter, och rymmer 150 personer. Den är tillbyggd år 1979 med sakristia, och 1992 med kök och sällskapsrum. Låset på kyrkporten kommer från Transtrands 1600-talskapell. Altarstenen av sandsten kommer från Mångsbodarna, och väger ett ton.  Naturen har format mönstret på en sandstrand som spruckit för miljoner år sedan. Predikstolen är en granstubbe från Fulunäs. Dopfunten är gjord av en sälgstubbe.

Klockan i klockstapeln har följande inskription: 
”Låt min klang dig mana Gud att dyrka, uppå fjäll, i skog, i hem, i kyrka”.

Läs mer om Sälens Fjällkyrka

Borgerlig vigsel
Läs mer om våra borgerliga vigselförrättare i Dalarna.

För mer information och inspiration är du välkommen att kontakta oss på mail >> eller via telefon +46(0)280-877 00