Om Gammelgården

Sälens mest stämningsfulla och anrika hotell för gourmanden och naturälskaren

Gammelgården är en oas uppe på fjället, ett riktigt smultronställe. Flera av våra byggnader härstammar från 1600-talet, vilket skapar en stämningsfull atmosfär som måste upplevas. Här har våra besökare njutit i över 70 år av våra legendariska våfflor, matupplevelser hämtade från Dalarnas mattradition, mysigt boende och att bara få sjunka ner i soffan framför den sprakande brasan.

Våra matupplevelser
Gammelgårdens kök har smak av fjället med säsongens bästa råvaror från naturens eget skafferi. Vilt, fisk och fågel blir till sagolika rätter med förankring i Dalarnas mattradition. Får vi fresta med våra härliga fjällklassiker som kantarellsoppa och renfilé?

Njut av en härlig måltid hos oss med välanpassade viner på väg hem från backen. Missa inte heller vår dignande frukostbuffé som innehåller allt bränsle du behöver för att få världens bästa start på dagen.

Sälens mysigaste boende
På Gammelgården Hotell väntar en avkopplande och skön vistelse med det mäktiga kalfjället utanför dörren. Vi har 37 rum som alla är personligt inredda med hemtrevnad och värme, vissa med klassisk lodgestil och andra inspirerade av Carl Larssons Dalastil.

Utanför knuten finner du vackra ljunghedar och kalfjäll för vandring och längdåkning och möjligheten att uppleva fjället med en hundspann eller på skoter.

Välkommen till en känsla att längta tillbaka till! 
Thommy Backner med familj