Sommar i Sälen - fjällsemester på nytt sätt

Längtar du efter krispig, frisk fjälluft, storslagna vidder, doften av våfflor, utmanande cykling eller meditativ vandring? Sälen på sommaren och hösten är en skatt av upplevelser och aktiviteter. Under snö och skidbackar döljer sig utmanande cykelleder och vackra vandringsleder längs myrar och över berghällar. Många vandringsleder utgår från Gammelgården och Högfjällshotellet. 

Vandringsleder för vandraren
Kungsledens södra del börjar precis vid Gammelgården. Kungsleden erbjuder varierad vandring där första delen är handikappsvänlig del och barnvagnar kan lätt tas med på fjället. I närheten av Gammelgården utgår även andra leder som går upp på Storfjället. Läs mer under vandring.

För cykelälskaren
Den vidsträckta högfjällsplatån som utgör Sälenfjällen är även fantastisk för cykling. Här kan alla, gammal som ung, nybörjare som proffs hitta roliga stigar. Upplev allt ifrån spännande downhill-cykling, landsvägscykling till långsträckt Cross Country.

I Sälen Bikepark i Lindvallen kan hela familjen uppleva den snabbt växande sporten Downhill, barmarksvarianten av utförsåkning. Ni tar liften upp och cykeln ner, det är fartfyllt, lagom svårt och galet roligt. Vill du njuta av lite lugnare tempo och längre turer så rekommenderar vi att besöka Rörbäcknäs som är ett av Sveriges snabbast växande cross country-områden som satsar stort på varierande cykling i hög och låglänt terräng på uppmärkta leder.

För löparen
Eller så snör ni på er löparskorna för Trail Running: en behaglig träningsform som passar alla. Det ojämna underlaget på fjället eller längs någon av våra många skoter- och vandringsleder, längdspår och cykelleder lämpar sig utmärkt för löpning.

För barnen
Det finns många barnaktiviteter i Sälen på sommaren. Den populära Trollskogen i Hundfjället är öppen varje dag sommartid. Ett annat perfekt utflyktsmål för hela familjen är Lindvallens fäbod, en genuin miljö med fäbodar från slutet av 1800-talet, där barnen kan rida på hästar och träffa kaniner, grisar och getter som strövar mer eller mindre fritt på området.

Bad
Uppfriskande bad kan ni njuta av i närområdet i en tjärn eller i Västerdalälven eller så badar ni inomhus i Experiums äventyrsbad i Lindvallen där det finns vattenrutschkanor, inomhusvågsurfing och spa. Läs mer om Experium.

Dessutom är sommaren och hösten fyllda av evenemang och tävlingar för både stora och små; Country SM, Cykelvasan, Formtoppen och multisporttävlingen AIM Challenge för att nämna några. Läs mer i evenemangskalendern hos vårt systerhotell Högfjällshotellet.