Snowkite på Högis i Sälen.jpg
Snowkite i Sälen.jpg

Snowkite i Sälen

Upplev en av världens snabbast växande vintersporter

Utforska Sälens natur med hjälp av en drake. Med hjälp av kiten kan man ta sig fram hur och vart man vill på fjället. Du kan åka på upptäcktsfärd utanför liftsystemet och utforska raviner och områden som du annars har svårt att nå. Snökiting går ut på att man seglar med en drake som är kopplad till en sele. På fötterna har du dina vanliga skidor eller din snowboard. När du styr draken i vinden genereras kraft i seglet och du börjar åka framåt. Med drakens hjälp kan du enligt samma principer som inom seglingen ta dig vart du vill genom att kryssa mot, eller åka med vinden. När som helst kan du stanna och parkera draken så att den slutar ge kraft. Möjligheten att ta åka över fjället med snowkite är en underbar upplevelse som inte kan beskrivas i ord, den måste upplevas.

Vi samarbetar med Sälens Kiteskola som håller kurser i snowkite dagligen hela säsongen. Genom att gå din kurs med dem kommer du snabbt och säkert igång med snowkite. Snökite är väldigt lätt att lära sig och att utöva. De enda förkunskaper som krävs är att man behöver kunna åka skidor eller snowboard i en normalbrant “blå” backe.

Varför inte leta reda på en ravin där du kan leka hela dagen tillsammans med dina vänner? Med hjälp av draken tar du dig överallt. Om det är 45 graders uppförslutning eller flera mil bort spelar ingen roll – draken tar dig dit utan problem, du behöver bara luta dig tillbaka och njuta av åkturen.

För att kunna utöva snowkite behöver man, förutom sin vanliga skid- eller snowboardutrustning, en sele och en kite. De flesta erfarna utövare har två drakar, en stor för lättvind, 2-7 m/s och en mindre för kraftigare vindar, 7-20 m/s. Kitarna vi åker är utrustade med ett väl fungerande säkerhetssystem för att man lätt och snabbt ska kunna ta bort kraften om det är nödvändigt.

Våra utbildade instruktörer jobbar pedagogiskt med dig som elev i centrum. Under våra kurser använder vi oss av marknadsledande utrustning som vi hela tiden håller i topptrim, för att du som elev ska få ut så mycket som möjligt av din kurs.

Högfjällsplatån är en av de bästa och mest optimala platserna för snowkite!! Under säsongen kan vi genomföra kurser ca 90% av dagarna. På kalfjället kan man åka på nya platser varje dag, hela säsongen!

Att Sälen är ett härligt resmål vet många om men att det precis utanför liftsystemen finns ett av Europas absolut finaste snökitespots är fortfarande okänt för de flesta.

Vi lovar dig en härlig upplevelse på fjället!

För frågor kontakta Sälens Kiteskola
Anders Rolf +46(0)70-574 03 42