Kreativ Mindfulness på fjället 1-4 september

 

I samarbete med Zenart

Utforska färg och fjäll med Kreativ mindfulness på fjället 1-4 september.

Kursen anordnas på Gammelgården Hotell och Restaurang, en oas med anor från 1600-talet, där du kan njuta av god mat, sköna sängar och den friska luften. 

Tre dagar vandrar vi, äter mat från naturens skafferi, upptäcker färger, mediterar och målar. Ja, du läste rätt, vi skall måla, med färg och pensel. “Det här är inte för mig, jag kan inte måla”, tänker du. Men det är för just dig som inte kan, men är nyfiken på att pröva eller för dig som är konstnär. Kreativ mindfulness handlar om att skapa utan krav, att utforska kreativitet för att varva ned och komma i balans. Naturligtvis också för att skratta tillsammans och upptäcka hur bra vi kan må av några dagars avkoppling med natur, färg, god mat och nya möten.

Kursledare är Ingela Johansson grundare av Zenart.

Ingela Johansson från Zenart är en internationell konstnär och konstlärare som har ställt ut och lärt ut konst i Singapore, Malaysia, Bali, Kina, Australien, Norge, England och Sverige. Hon har även arbetat på Folkuniversitetet som projektledare där hon utvecklade en ny pedagogik för ungdomar som inte har en komplett gymnasieexamen. 

Zenart har utvecklats sedan 2016 och bygger på att kombinera mindfulness, skapande och reflektion. För att hitta balans, få mer energi och arbeta från flow. Flera av övningarna i kursen har inspirerats av egna erfarenheter från Asien och Skandinavien.

Läs mer