Aktiviteter

Passa på att göra något alldeles extra även utanför konferenssalen.

Berätta för oss vad ni skulle vilja göra så ser vi till att fixa det. Vi komponerar gärna exakt den aktivitet ni drömt om. Nedan finns annars en lång lista på fasta aktiviteter som ruskar om kroppen mellan långa sittningar.

Utförsåkning 
Skiduthyrning & skidförvaring ligger i hotellet så det är bara att sätta på sig skidorna direkt utanför dörren och glida iväg. Kan även kombineras med en eller flera skidlärare.

Längdskidåkning 
Spåren utgår från hotellet och det finns flera olika turer. Om man vill kan man ta sig en tur ut på fjället. Även här finns skidlärare att tillgå.

Skotersafari 
Med våra erfarna guider styr ni skotern upp på närliggande fjäll. Turen bjuder både på vacker utsikt och spännande åkupplevelser.

Hundspann 
En oförglömlig upplevelse i vildmarken. Tillsammans med slädhundarna får ni uppleva en fantastisk närhet till fjället och självklart får alla möjligheten att köra det egna spannet.

Icekart 
Detta är aktiviteten för er som gillar fart och fläkt! Genom olika heat korar vi mästaren på banan på Sätertjärn, som ligger vid Tandådalen.

Snöskor 
För de som inte vill åka skidor men ändå vill komma ut på fjället.

Våffeltur 
Gångavstånd från Högfjällshotellet ligger Gammelgården med sin våffelstuga. Här avnjuter du Sälenklassikern – kaffe och våffla efter hemligt recept.

Spa 
På hotellet har vi eget Spa med kurbad, massage, pedikyr och andra behandlingar för hälsa och välbefinnande.

Bio 
Eftersom vi har en egen biograf har vi möjlighet att ta hem en film efter ert önskemål. Sedan har ni biografen exklusivt för er själva.

Lilla Vasaloppet – i fäders spår 
Lilla Vasaloppet (ca 3 km.) är uppbyggt enligt det traditionella Vasaloppets riktlinjer med gemensam uppvärmning och masstart, blåbärssoppa, nummerlappar och kranskulla. Efter loppet väntar en ordentlig After ski. Lilla Vasaloppet är en lagom ansträngning som lockar till många skratt och samtidigt ger en känsla av världens största skidlopp.

Snöskulpturer 
Här sätter vi er kreativitet i fokus. Mindre grupper får med hackor, spadar och mejslar skapa en snöskulptur utifrån ett bestämt tema. Vi ordnar med stora, hårt packade snöblock. Tävlingen genomförs i spännande belysning av fjällskogen och vid värmande eldar.

Skidtävlingar 
Vi befinner oss i fjällvärlden och miljön lockar verkligen till tävlan på skidor. Skidor kan man åka både horisontellt och utför. Men har ni provat uppför? Vi skräddarsyr en tävling för just er och anpassar till den nivå ni väljer.

Mord till middag – tema middag  
Varför inte förgylla konferensen med en annorlunda helkväll. God mat och en mordhistoria med karaktärer till var och en. I samarbete med Svenska Mordgåtor skräddarsyr vi en morbid middag... Läs mer om Svenska Mordgåtor här.

På gång

Gammelgården i sociala medier

Följ Högfjällshotellet Anmäl dig till Nyhetsbrevet Facebook Flickr Youtube
Våra gäster berättar
"Atmosfären, frukostbuffén och rummen är i toppklass. Sängen kan ha varit den skönaste vi sovit i någonsin."